Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor – česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor – česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Jak správně zvolit jazykový kurz?

Náš blog

Rozhodli jste se pro výuku cizího jazyka, ale nejste si jisti, jaký typ jazykového kurzu by pro Vás byl tou správnou volbou? Váháte-li například mezi online kurzem a prezenční výukou, je vhodné zvážit Vaše časové možnosti a jaký jste studijní typ. Pokud hledáte jazykový kurz pro své zaměstnance, měli byste především pomýšlet na to, jakých cílů chcete prostřednictvím jazykových kurzů dosáhnout. Jak tedy postupovat při výběru jazykového kurzu?

Zdroj: teacheracademy.eu

Mnoho lidí zvažuje  studium druhého cizího jazyka kvůli atraktivitě pro potenciální zaměstnavatele a možnosti využití dané řeči ve svém zaměstnání. Z toho důvodu se většinou rozhodují pro rozšířené jazyky, jako je třeba španělština nebo francouzština. Pokud se ale chcete odlišit od ostatních kandidátů, měli byste si nejprve udělat menší průzkum.

Přestože například čínština čítá kolem miliardy mluvčích, nemusí to hned znamenat, že ve firmách hledají čínské mluvčí. Zkuste místo toho raději najít takový jazyk, který je vzácnější a zároveň nabízí velké možnosti uplatnění. Pro pracovníky v počítačových technologiích může být atraktivní například finština nebo němčina, zatímco korejština a turečtina mohou být velmi užitečnými jazyky ve světě obchodu.

Otestujte své stávající jazykové schopnosti

Je-li Vaším cílem zdokonalit se v jazyce, který již na určité úrovni ovládáte, zvolte si takový jazykový kurz, který bude odpovídat Vašim jazykovým schopnostem. Stávající úroveň jazyka si můžete jednoduše otestovat prostřednictvím rozřazovacího online testu

Při zodpovídání otázek se pokuste být sami k sobě upřímní a nesnažte se hádat, jestliže neznáte správnou odpověď. Výsledek testu by mohl být zkreslený a vyhodnotit Vám zavádějící úroveň.

Kolik času plánujete studiu jazyka věnovat?

Obecně platí, že čím častěji se učení věnujete, tím více se toho naučíte. Učení se nového jazyka je podobný proces jako příprava na maraton: důležitá je pravidelnost a správné tempo, které odpovídá Vašim preferencím a schopnostem. 

Více než na délce lekce tak záleží na četnosti hodin během jednoho týdne. Z hlediska dlouhodobé paměti je mnohem efektivnější častější učení po menších úsecích než jedna intenzivní lekce týdně. Čím kratší je kurz, kterého se účastníte, tím větší počet lekcí týdně byste měli absolvovat.

Důležitá je pravidelnost

Ať už si zvolíte jakýkoli kurz, myslete na to, aby Váš kontakt s jazykem byl pravidelný. V závislosti na tom, kolik času můžete výuce během jednoho týdne věnovat, se můžete lépe rozhodnout, zda je pro Vás vhodnější prezenční výuka nebo online kurz.

Jak vypadá váš týdenní rozvrh?

Při rozhodování mezi online kurzem a prezenční formou výuky byste se měli zamyslet nad tím, jak vypadá Váš týdenní rozvrh. Je Vaše zaměstnání nebo studium flexibilní? Kolik času by Vám zabralo dojíždění na kurz? 

Online lekce poskytují poměrně velkou flexibilitu, kterou s prezenčními kurzy nezískáte. Máte tak možnost studovat jazyk takřka odkudkoli, kde máte stabilní připojení k internetu. Díky tomu ušetříte čas spojený s cestou na kurz a zpět a můžete si lekce naplánovat na pauzu mezi jinými povinnostmi. 

Potřebné vybavení pro online kurz

Než se rozhodnete pro online kurz jazyka, měli byste zvážit, zda máte potřebné vybavení, tedy počítač s mikrofonem a kamerou. Aby online výuka mohla probíhat hladce a zvuk i obraz byl kvalitní, je také zapotřebí dostatečně silného internetového připojení

Kromě toho byste neměli zapomínat, že potřebujete prostor, ve kterém po celou hodinu nebudete nikým a ničím rušeni, abyste se mohli dostatečně soustředit. Pokud tedy upřednostňujete online výuku, přesvědčte se nejprve o tom, že máte k dispozici správné vybavení a ideální prostředí, abyste z lekce mohli vytěžit maximum.

Zdroj: fluentu.com

Jaký jste studijní typ?

Některým studentům jazyka se učí lépe, pokud sedí přímo naproti lektorovi, a víc se toho naučí během prezenční výuky. Jiným lidem zase vyhovuje učit se z pohodlí domova. Můžete například popřemýšlet, jaké máte dosavadní zkušenosti a jaký přístup by pro Vás mohl být prospěšnější. 

Jak například vnímáte online pracovní porady? Cítíte se motivovaní při práci online nebo raději jednáte „face to face“? Odpovědi na tyto otázky mohou být užitečným vodítkem při výběru správného jazykového kurzu.

Zdroj: inll.lu

Hledáte jazykový kurz pro své zaměstnance?

Hledáte-li firemní jazykový kurz pro své zaměstnance, je důležité si v první řadě definovat cíl, kterého chcete dosáhnout v průběhu kurzu nebo po jeho skončení, jako například dosažení určité jazykové úrovně

Na základě stanoveného cíle se pak můžete snáze rozhodnout, zda by jazykový kurz měl být zaměřen na všeobecný jazyk nebo na konkrétní odvětví. Při výběru jazykového kurzu pro své zaměstnance je dále důležité zohlednit především následující kritéria:

  • Jazyková úroveň zaměstnanců: výchozí úroveň lze vyhodnotit zmiňovanými rozřazovacími testy a výstupní úroveň je možné ověřit jazykovou zkouškou a doložit certifikátem z jazyka.
  • Délka a počet lekcí: jazykovou výuku můžete zaměstnancům nabízet jako benefit, který mohou využít ve volném čase, nebo jim uvolnit čas na výuku v pracovní době. V závislosti na Vašich cílech se následně můžete rozhodnout, jak dlouho a kolik hodin týdně bude výuka probíhat.
  • Skupina vs individuální výuka: na základě rozřazovacího testu lze rozdělit studenty do jednotlivých skupin stejných úrovní. Další možností je poskytnout zaměstnancům možnost individuální výuky na míru přizpůsobenou jejich potřebám.

Stále nevíte, jak se rozhodnout?

Výběr jazykového kurzu může být složitý proces. Pokud stále váháte, jaký typ jazykového kurzu zvolit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám se správným výběrem poradíme. Zajišťujeme jazykové kurzy pro firmy i jednotlivce a každému klientovi nabízíme optimální model výuky, který zajistí rychlý pokrok ve výuce. Pokud byste si vybraný kurz nejprve rádi vyzkoušeli na vlastní kůži, můžete využít zkušební hodinu s lektorem zdarma.

Pin It on Pinterest

Share This