Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor – česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor – česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Nejlepší aplikace na učení jazyků zdarma

Náš blog

Naučit se jazyk není až tak náročné, když se ví, jak na to. Někteří se snaží studovat v rámci škol, jiní v rámci soukromých kurzů a další prostě vyjedou do zahraničí, kde se snaží něco pochytit. Zapomínat nelze ani na samouky. Doba, kdy se tito lidé biflovali slovíčka z učebnic je ale dávno pryč. Dnes na to lze jít moderně a sofistikovaně, díky aplikacím. V tu chvíli je samostudium jedna z velmi efektivních metod, která nemusí být náročná ani časově, ani finančně.

Výběr správné aplikace je základ

Aplikace dnes existují doslova na vše, včetně studia jazyků. Nejtěžší úkol při samostudiu je proto při samotném začátku. Vybrat tu aplikaci, u které zůstaneme a která nám bude vyhovovat. Prvotně bychom se měli zaměřit na jazyk, který budeme studovat. Dále by nás určitě měli zajímat reference a zkušenosti ostatních. Není od věci zjistit si i to, kolik, která aplikace stojí. Zde připomeňme, že kromě těch placených se dají najít i aplikace bezplatné.

Vhodné je aplikaci na učení vybírat i podle toho, na jaké platformě funguje. Když mluvíme o aplikacích, nemusíme mít na mysli vždy jenom ty určené na mobilní telefon. Řada vývojářů nabízí svůj program i pro desktopy – stopní počítače, nebo notebooky. Zde je důležitým kritériem hardware. Ideální je provést srovnání notebooků a zjistit, zda na tom vašem bude program na výuku jazyků fungovat. Jelikož obvykle není vyžadována žádné extra velká hardwarová výbava, většina programů je spustitelná i na starší výpočetní technice.

Máme pro vás tipy!

Když se do hledání aplikací na výuku cizích jazyků postíte sami, nebude nic neobvyklého, že narazíte na několik desítek možností. Jak ale vybrat rychle a jednoduše? Zkuste několik osvědčených tipů, které nezklamou.

1.      Duolingo

První aplikace na učení cizích jazyků, kterou si představíme, je Duolingo. Přináší bezplatný, zábavný a také účinný způsob, jak se naučit cizí jazyk. Výhodou je dokonce i využívání umělé inteligence, díky čemuž je proces učení přizpůsoben každému individuálně. Dále nechybí motivační prvky, ale možnost učit se doslova kdekoliv, protože k dispozici jsou i aplikace pro mobilní telefony.

2.      Memrise

Řadu lidí při výuce cizích jazyků odradilo to, že se kurzy zaměřovaly hlavně na teorii. Kdo má podobný názor, pro toho může být jako stvořená aplikace Memrise. Ta nabídne výuku celkem 22 jazyků. Aplikaci užívá přes 60 milionů lidí, což je jasné potvrzení jejích kvalit. Unikátem je fakt, že se zaměřuje primárně na fráze využitelné v běžném životě – tedy na konverzaci, která je opravdu uplatnitelná nejenom při cestování.

3.      LearnMatch

Unikátem aplikace LearnMatch je to, že je určena společnostem, školám, ale i jednotlivcům. Drobným zklamáním může být omezený počet jazyků, kterých je k dispozici pouze 6. Kdo zde najde ten svůj, rozhodně nebude zklamán. K dispozici bude mít možnost trénovat slovíčka, procházet individuálními kurzy, stejně jako používat slovník a překladač.

4.      Lexilize Flashcards

Škola hrou – to je metoda, která je osvědčená a funkční. Přesně na tomto postupu staví aplikace Lexilize Flashcards. Ta nabídne hned několik her, které umožní trénovat cizí jazyk zábavnou formou. Díky tomu se stává velmi efektivní, a navíc jí lze použít ve chvíli, kdy plánujete učit anglicky i své nejmenší.

Hlavně vytrvat

Zmínili jsme několik příkladů na aplikace, se kterých může být učení cizích jazyků hračkou. Vždy je ale třeba pamatovat na jediné – důležité je vytrvat. Nezbytné je mít snahu se cizí jazyk skutečně naučit a studiu se věnovat. Ideálním prvním krokem je vytvořit si rozvrh, tak jako ve škole. Naplánovat si, který den, v kolik hodin a na jak dlouho se budete učení cizího jazyka věnovat. Bez tohoto úsilí se výsledky nedostaví ani s tou nejlepší možnou aplikací, která na trhu je.

Autor článku:

<h3>Anna Landsmannova</h3>

Anna Landsmannova

Anna Landsmannová vystudovala filologii na FF UK. Celkem ovládá 4 jazyky - češtinu, angličtinu, španělštinu a korejštinu. Své teoretické i praktické znalosti cizích jazyků využívá při psaní edukativních článků.

Pin It on Pinterest

Share This