Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor – česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor – česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Připravili jsme ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor slovníček pro běžné životní situace. Najdete ho tady. // Ми підготували для вас ukrajinska vlajka vektor - česká vlajka vektor словник слів і фраз найтиповіших життєвих ситуацій.

Zkoušky z angličtiny – kterou z nich vybrat? (Cambridge zkoušky, TOEFL, TOEIC a další)

Náš blog

Existuje velké množství nejrůznějších jazykových zkoušek z angličtiny – kterou z nich tedy vybrat? Připravili jsme pro vás komplexní přehled certifikátů, který vám pomůže vybrat si tu pravou zkoušku právě pro vás.  

Konkrétně se zaměříme na: 

  • zkoušky Cambridge English, 
  • TOEIC, 
  • TEOFL, 
  • státní zkouška z angličtiny. 
Zkoušky z angličtiny

K čemu se hodí certifikát z angličtiny? 

Mezinárodní zkouška z angličtiny je velice praktická věc. Můžete ji využít v těchto oblastech: 

  • studium na české vysoké škole, 
  • hledání práce v ČR nebo zahraničí, 
  • studium v zahraničí, 
  • pracovní stáž v zahraničí. 

Úrovně angličtiny 

S problematikou jazykových zkoušek úzce souvisí téma jazykových úrovní. Ke klasifikaci jazykových úrovní se používá společný evropský referenční rámec pro jazyky, označovaný také jako CEFR. Je to mezinárodní standard pro určení jazykové úrovně, podle něj se rozlišuje celkem 6 úrovní.   

Referenční úrovně jazyka jsou následující:

Podrobné informace o jazykových úrovních si můžete přečíst tady. Pokud nemáte představu, jakou máte úroveň angličtiny, vyzkoušejte si náš online rozřazovací test, je zcela zdarma. 

Nyní si představíme jednotlivé zkoušky z angličtiny

Zkoušky z angličtiny Cambridge English 

Zkoušky Cambridge English Qualifications patří k těm nejrozšířenějším a běžně je uznávají instituce u nás i v zahraničí. Úspěšný absolvent této zkoušky získává mezinárodně uznávaný certifikát, který slouží k prokázání dané úrovně angličtiny. Níže uvádíme seznam jednotlivých zkoušek, více informací o nich se dozvíte tady.  

  • Zkouška A2 Key (KET) 
  • Zkouška B1 Preliminary (PET) 
  • Zkouška B2 First (FCE) 
  • Zkouška C1 Advanced (CAE) 
  • Zkouška C2 Proficiency (CPE) 

Zkouška TOEIC 

Zkouška TOEIC (Test of English for International Communication)  je v současnosti nejčastěji skládanou jazykovou zkouškou z angličtiny v pracovním prostředí. Pravděpodobně je to způsobeno tím, že se soustředí na praktickou slovní zásobu na pracovišti. Tato zkouška měří znalost angličtiny od začátečníků až po pokročilou úroveň. Mnoho globálních firem a korporací využívá výsledky TOEIC, jedná se například o firmy jako KMPG, L´Oreál a LG Electronics. 

Zkoušky TOEIC můžete složit přímo v naší jazykové škole. Podrobnější informace o průběhu testu, vypsaných termínech a dalších specifikacích najdete zde.  

Zkouška IETLS 

Zkouška IELTS (International English Language Testing System) je mezinárodně platná zkouška z úrovně anglického jazyka. Tento certifikát akceptuje většina vysokých školy i firem. Testy IELTS existují ve dvou modulech – v akademickém (Academic) a všeobecném (General Training). 

Test se skládá ze čtyř částí (poslechu, čtení, psaní a mluvení) a celý trvá méně než 3 hodiny. Studenti získávají hodnocení na škále od 1 do 9. Podrobnější informace si můžete přečíst zde

Zkouška TOEFL 

TOEFL je prestižní a mezinárodně uznávaná zkouška z angličtiny. Využívá se především pro akademické účely, pomáhá totiž prokázat znalosti angličtiny potřebné pro přijetí na univerzity v anglicky mluvících zemích (především v USA, Kanadě a Austrálii). Test posuzuje čtení, poslech, mluvení a psaní. Tato zkouška je vhodná spíše pro středně a výše pokročilé (B1 až C1). 

Státní zkouška z angličtiny 

V České republice se pořádají také tzv. Státní jazykové zkoušky, nicméně jejich uznávání se omezuje zpravidla jen na hranice ČR, v zahraničí zatím nejsou uznávány. 

Příklady státních jazykových zkoušek: 

  • Osvědčení o základní znalosti jazyka (B1) 
  • Státní jazyková zkouška základní (B2) 
  • Státní jazyková zkouška všeobecná (C1) 
  • Státní jazyková zkouška speciální tlumočnická (C2) 
  • Státní jazyková zkouška speciální překladatelská (C2) 

Příprava na zkoušky 

Ať už zvolíte jakoukoliv zkoušku, nepodceňujte přípravu. Každá zkouška má svá specifika, takže se vyplatí investovat do kvalitní jazykové výuky. V naší jazykové škole dlouhodobě našim studentům pomáháme s přípravou na nejrůznější testy. Rádi pomůžeme také vám – nabízíme individuální lekce na míru vašim potřebám. Na zkoušky se můžete připravovat z pohodlí domova, protože nabízíme také online výuku angličtiny.  

Autor článku:

<h3>Anna Landsmannova</h3>

Anna Landsmannova

Anna Landsmannová vystudovala filologii na FF UK. Celkem ovládá 4 jazyky - češtinu, angličtinu, španělštinu a korejštinu. Své teoretické i praktické znalosti cizích jazyků využívá při psaní edukativních článků.

Pin It on Pinterest

Share This